Schilderskeuken

IMG_0150

Er is een nieuwe Schrijverskeuken in voorbereiding, met Jip Wijngaarden! Hier volgt de uitnodiging, zoals die vandaag aan ons bestand verzonden is. Maar iedereen is welkom.

HanZ organiseert de zesde Schrijverskeuken! Die Keuken staat gepland voor zaterdagmiddag 25 april van 13.30-17.00 uur! Zoals al eerder aangekondigd, gaat Jip Wijngaarden ons, bij leven en welzijn, die middag ‘lernen’ vanuit een andere tak van kunst. Zij wil een kijkje geven in haar Schilderskeuken en zal vertellen, maar ook in gesprek gaan, over hoe zij het woord beeld laat worden.  We vroegen haar om ons als schrijvers wijs te maken n.a.v. raakvlakken als: hoe kijk je naar de wereld/mensen, hoe bereid je je voor, hoe concentreer je je, wat laat je, wat doe je, hoe kom je tot vormgeven, hoe sta jij in/t.o.v. het verhaal dat jij verbeeldt, wat wil je vertellen, enz. Naast de lezing met Jip zal er natuurlijk tijd zijn voor ontmoeting met andere eenzame;) schrijvers.
Voor meer informatie over Jip Wijngaarden, zie haar website en lees bijvoorbeeld de interviews en/of bekijk haar werk: http://www.jipwijngaarden.nl/nl/Interviews. Over een poosje krijgen jullie meer info over de preciezere inhoud van de Keuken, maar op dit moment is Jip volop in bedrijf i.v.m. de expositie (inclusief boekwerk) komend voorjaar in de Oude Kerk Delft en haar gezondheid is broos, haar energie beperkt.
Toch mailen Christine en ik jullie vast omdat verschillende schrijvers, vanwege toch al vollopende agenda’s, vroegen naar de datum. En voor ons bijkomend: afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen wij de Keuken ter plekke in de Oude Kerk Delft organiseren of kiezen we toch ons (al vertrouwde) plekje in Huis van Vrede te Utrecht. In beide gevallen zal Jip m.b.v. een beamer haar werk tonen, maar in het eerste geval kun je ook haar werk in een andere werkelijkheid zien. In het laatste geval zal je er ongetwijfeld nog een dagje prachtig Delft aan vast knopen.
I.v.m. een optie op een zaal in de Oude Kerk Delft zouden we dus heel graag vroegtijdig, vóór 30 november, weten wie van plan is te komen. Hierbij geldt dit keer: opgave betekent betalen. De kosten zullen € 25,-/pp zijn, inclusief koffie/thee e.d.. Opgave via janne.ijmker@solcon.nl .
Wij horen graag!
HanZelijke groet, ook namens Jip (maar dan een FranZelijke),
Christine Stam en Janne IJmker.
en oh ja, zeg het voort aan schrijvers-in-wording (boek of geen boek)!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie