Alweer een nieuwe kinderbijbel

En weer verscheen er een nieuwe kinderbijbel. Maar dit keer een hele bijzondere, want er staan twintig verhalen van mij in ;). Mijn aandeel betrof de bijbelboeken Nehemia, Esther, Jesaja, Jeremia, Klaagliederen, Ezechiël, Daniël, Hosea, Amos, Jakobus. In totaal bevat de bundel 150 verhalen.We schreven hem met z’n zessen: Ria Borkent, Judith Janssen, Arie Kok, Roeland Smith, Corinne Vuijk en ik. De eindredactie was in handen van Jeannette Donkersteeg.

20170501_095717

20170501_095900

“God wil wonen bij de mensen. Die wonderlijke boodschap is de rode draad door de 150 verhalen in deze kinderbijbel, gericht op kinderen vanaf 8 jaar. Kenmerkend is de eerbied voor het Woord en de woorden. De auteurs zijn zo dicht mogelijk bij de bijbeltekst gebleven en vertellen in een mooie ingetogen stijl. Bij de selectie van de verhalen is geen enkel genre overgeslagen. Zo bevat deze kinderbijbel bekende en onbekende verhalen én passages uit bijbelboeken als Psalmen, Spreuken, de kleine profeten en Openbaring.”

“God wil bij mensen wonen” is geïllustreerd door Liza-Beth Valkema, verschenen bij uitgeverij Mozaïek en kost 29,99 euro.

Het goede nieuws is: elke auteur mag een kinderbijbel weggeven van de uitgever. Dus wil je graag zo’n prachtige band thuis gestuurd krijgen, stuur mij een mailtje met je motivatie. Daar zal ik er dan eentje uit kiezen. En waarom precies die ene, dat blijft natuurlijk mijn geheim.

Mailen mag naar stam-vangent@hotmail.com. Sluitingsdatum: 20 mei. Reageren via de knop ‘Geef een reactie’ kan ook, maar dan is je motivatie voor iedereen leesbaar.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Alweer een nieuwe kinderbijbel

  1. Janienke van Cappellen zegt:

    Dank voor je bijdrage aan deze bijbel. Hierbij ding ik ook mee naar je weggeefactie. Wij hebben 3 kinderen in de leeftijd van 8, bijna 7 en 3 jaar. Kinderbijbels hebben we best al wat in huis, maar nog niet zoveel voor de wat oudere leeftijdscategorie. De oudste twee kinderen kunnen zelf inmiddels lezen, maar lezen in de ‘echte’ bijbel is best nog lastig voor hen. Het is voor ons soms een zoektocht om hen ook met de wat minder verhalende boeken in de bijbel vertrouwd te laten raken. Mooi dat jullie kinderbijbel in deze behoefte lijkt te voorzien!

    Hartelijke groet, Janienke van Cappellen van Steensel >

    Like

Plaats een reactie